Boodschappenlijstje
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop bio-ei (kamertemperatuur)
1 theelepel vanille extract
125 gram Zeeuwse bloem, gezeefd
1 theelepel bakpoeder
rood rolfondant
roze rolfondant
eetbare goudverf & een penseel
Chinees Nieuwjaar zonder dierenkoekjes, dat kan natuurlijk niet! We maken kleine konijntjes want 2023 is het jaar van het konijn. De mini-monstertjes krijgen er een mini kopje thee bij na school, want het zijn grote koekjes-eters maar kleine thee drinkers. ;))
Zo maak je Chinees Nieuwjaar mini-konijntjes (vanillekoekjes)
Leg bakpaper op de bakplaat
Mix de boter en suiker romig.
Mix het halve ei erdoor
Mix de vanille erdoor.
Schraap de wanden van de kom.
Zeef meel en bakpoeder in de kom.
Vouw het meelmengsel in het botermengsel.
Kneed het kort en verpak het in huishoudfolie.
Zet het deeg 30 minuten in de ijskast.
Rol dan het deeg gelijkmatig uit.
Steek de konijnen uit.
Leg de konijntjes op de bakplaat.
Verwarm de oven voor op 170°C
Zet ze nog 10-15 minuten in de ijskast.
Bak de konijntjes 8 - 10 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Rol het fondant dun uit terwijl de koekjes afkoelen
Steek er konijntjes uit en plak ze op de koekjes.
Verf oortjes, neusjes en staartjes (bijvoorbeeld) met eetbare verf.
Xin Nian Kuai Le! - Gelukkig nieuwjaar!