De boodschappen
1 rol vers bladerdeeg
250 ml melk
10 gram custardpoeder
1 eetlepel rietsuiker
4 verse perziken
1 vrije uitloop ei
poedersuiker
Op Koningsdag maken we een ouderwets gebakje dat nog steeds heel lekker gevonden wordt door onze mini-monstertjes: het Oranje-kroontje. Ze zijn snel klaar en met vers fruit en vers bladerdeeg worden ze extra lekker! We zoeken er een paar mooie perziken voor uit!
Zo maak je de Koningskroontjes
Zo maak je de Koningskroontjes
Verwarm de melk - min 2 eetlepels - op middelhoog vuur.
Doe de custard en suiker in een kleine kom.
Roer het met de 2 eetlepels melk tot een papje.
Doe het papje bij de melk en blijf roeren tot het indikt.
Schenk de custard in een diep bord.
Bedek de custard met plastic folie.
Leg bakpapier op de bakplaat.
Snij het bladerdeeg in vierkanten.
Leg ze op de bakplaat.
Pel en halveer de perziken.
Klop het ei licht los.
Verwarm de oven voor tot 200°C
Schep custard in het midden van het deeg.
Vouw de punten omhoog.
Bestrijk het deeg met ei.
Bak de kroontjes in het midden van de oven in 15-20 minuten licht goudbruin.
Laat de kroontjes afkoelen op een rek.
Bestrooi de koningskroontjes licht met poedersuiker.
Fijne Koningsdag!