Icon en

Krrrr...okodil is Prentenboek van het Jaar 2024!

De Nationale Voorleesdagen komen er aan!
Prentenboek, Dierenboek, Grappig en Prentenboek van het jaar
Krrrr...okodil! sidepic

Krrrr...okodil
Auteur/Illustrator: Catherine Rayner
Serie: Prentenboek van het jaar
Oorspronkelijke taal: Engels
Vertaald door: Ineke Ris
Verschenen: januari 2014
Uitgeverij: CPNB De Nationale Voorleesdagen
EAN: 9789059652132
Prijs: € 5.00 (mini-editie)
Leeftijd: vanaf 4 jaar

De Nationale Voorleesdagen van 2014 beginnen vandaag en wat lezen we voor? Het Prentenboek van het Jaar naruurlijk! Dit jaar is door de jury van bibliothecarissen, docenten en boekhandelaren uit 10 mooie, heel verschillende prentenboeken gekozen voor: Krrrr...okodil gemaakt door de Britse auteur/illustrator Catharine Rayner.

Deze Britse kunstenaar/illustrator/kinderboekenschrijfster maakt de mooiste prentenboeken. Je zal haar nog vaak op snazzie gaan tegenkomen, voorspellen wij! Dit jaar kochten we niet alleen het schattige kleine boekje, maar dat met een Krrrr...okodil-vingerpopje erbij. Achterin dit boekje zit ook nog de DVD. Helemaal geweldig vinden de kleine monstertjes het!

Krrrr...okodil! 01
Krrrr...okodil! 02
Krrrr...okodil! 03

Maar dit prentenboek is anders dan de meeste andere prentenboeken. Heel mooi, dat wel maar Krrrr...okodil is geen prentenboekheld zoals die meestal zijn. Krrr...okodil plaagt de andere dieren graag, hij jaagt ze soms de stuipen op het lijf. Misschien niet expres, want hij laat een traantje als de andere dieren niet met hem willen spelen. Hij vind het leuk wat hij doet en voelt zich blijkbaar niet begrepen.

De meningen van de voorlezers zijn heel verdeeld over dit boek, op de kinderopvang vinden de peuters het boek hilarisch en de juffen ook, op school zijn ze niet zo blij met het pestgedrag van Krrrr...oko! Aan het einde van het verhaal mag je zelf verzinnen hoe het afloopt. Ook dat valt niet bij iedereen in de smaak. Dus lees het boek maar en oordeel zelf. Dat is altijd het beste!

3 sterren voor Krrrr...okodil, van de kleine luisteraartjes en de voorlezers!