Boodschappenlijstje
100 gram Tony's chocolade, melk of puur
400 ml melk
2 eetlepels slagroom
snuf speculaaskruiden
½ theelepel kaneel
optioneel: geklopte melk
sprinkeltjes
Ook al is het nog niet echt koud, bij de tv wachtend op de boot van Sinterklaas, is iets warms toch erg lekker. Daarom maken we warme chocolademelk vandaag, met de geur van speculaas en kaneel. Geklopte melk er op en met sprinkeltjes maak je dit Sinterklaasdrankje echt feestelijk. Chocolade-kruidnootjes (gekocht) er bij en dan wordt het eigenlijk al een heel klein feestje!
Zo maak je speculaas-chocolademelk
Hak de chocolade klein.
Schenk de melk in een steelpan.
Voeg de room aan de melk toe.
Doe de chocola er ook bij.
Breng de melk op laag vuur tegen de kook aan, maar laat het niet koken
Roer de chocolade door de melk.
Doe de kaneel bij de chocolademelk.
Voeg de speculaaskruiden toe en roer.
Klop halfvolle melk op in een melkopschuimer of klop slagroom, naar keuze
Schenk de warme chocolademelk in de bekers.
Schep er melk of room op en bestrooi met sprinkeltjes.
Heerlijk, die speculaas-chocolademelk en zo fijn dat Sinterklaas weer in het land is!