Boodschappenlijstje
125 gram boter
125 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
100 gram zelfrijzend bakmeel
een snufje zout
30 gram fijngemalen kruidnootjes
2 eetlepels melk
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
sprinkels
kruidnootjes
chocolaatjes
Eindelijk! Vandaag is het zover, Sinterklaas is weer in het land! Dat vraag om iets heel lekkers als we thuiskomen van de intocht. Warme chocolademelk is de traditie en het lekkers van vandaag is een kruidnootjes-cupcake. Vandaag wordt weer een bijzonder fijne dag!
Zo maak je kruidnootjes-cupcakes
Doe de kruidnootjes in de keukenmachine.
Maal tot je fijne kruimels hebt.
Doe de kruimels in een ruime kom.
Zet 12 cupcakevormpjes in een bakblik.
Verwarm de oven voor op 175°C
Doe meel en zout bij de kruimels.
Roer alles goed doorelkaar.
Mix boter en suiker romig.
Voeg al mixend 1 voor 1 de eieren toe.
Vouw dan het meelmengsel in.
Roer de melk er door.
Vul de vormpjes tot ¾ met beslag.
Zet het bakblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven
Bak de cupcakes +/- 20 minuten.
Tot ze mooi gerezen en gaar zijn.
Check met een prikker in het midden.
Laat de cupcakes afkoelen.
Laat de cupcakes eerst even afkoelen in het bakblik en dan op een rooster
Klop intussen de slagroom met de suiker.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Spuit slagroom rozetten op de cupcakes.
Laat de room een 15 minuten opstijven in de ijskast.
Strooi sprinkels over de cupcakes of versier ze met kruidnootjes.
Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier vandaag!