Boodschappen
375 gram bloem
125 gram boter (kamertemperatuur)
125 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)
1½ theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te strooien
rolfondant, rood en roze
eetbare goudverf en penseel
zwarte viltstift, eetbaar
Over twee dagen begint het Chinees Nieuwjaar, dit jaar wordt het jaar van de Haan. Drie keer raden wat we bakken? Ja natuurlijk, Hanenkoekjes, de mini-monstertjes kijken er al naar uit!
Zo maak je Hanenkoekjes
Maak het deeg met het recept op onze PDF.
Neem het deeg uit de ijskast en kneed even kort door.
Rol het uit en steek er met een uitsteker hanen uit.
Leg de hanen op een bakplaat met bakpapier er op.
Zet de bakplaat met koekjes 15 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Schuif de koekjes in het midden van de oven.
Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin.
Laat ze afkoelen op de plaat, dan op een rooster.
Terwijl de koekjes afkoelen begin je aan de decoratie
Rol het fondant dun uit.
Steek rode hanen uit.
Plak ze op de koekjes.
Steek roze hanen uit.
Omdat de rolfondant op poedersuiker ligt kun je het fondant vastplakken door een druppel water op de achterkant te strijken
Plak de hanen op de koekjes.
Laat het water even drogen.
Decoreer de hanen met goudverf.
Laat de goudverf drogen.
Teken zwarte oogjes op de hanen.
Xin Nian Kuai Le! Gelukkig Nieuwjaar!