SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Kukeleku!

Het is het jaar van de haan
Chinees Nieuwjaar, Koekjes bakken en Traktatie
Hanen koekjes sidepic

Boodschappen                 
375 gram bloem                 
125 gram boter (kamertemperatuur)         
125 gram fijne suiker                 
2  vrije uitloop bio-ei (kamertemp.)         
1½ theelepel vanille extract            
1 theelepel bakpoeder                 
poedersuiker, om te strooien    
rolfondant, rood en roze    
eetbare goudverf en penseel
zwarte viltstift, eetbaar

Hanen koekjes home

Over twee dagen begint het Chinees Nieuwjaar, dit jaar wordt het jaar van de Haan. Drie keer raden wat we bakken? Ja natuurlijk, Hanenkoekjes, de mini-monstertjes kijken er al naar uit!

Zo maak je Hanenkoekjes

Maak het deeg met het recept op onze PDF.

Hanen koekjes 01
Hanen koekjes 02
Hanen koekjes 03
Hanen koekjes 04

Neem het deeg uit de ijskast en kneed even kort door.

Rol het uit en steek er met een uitsteker hanen uit.

Leg de hanen op een bakplaat met bakpapier er op.

Zet de bakplaat met koekjes 15 minuten in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 170°C

Hanen koekjes 05
Hanen koekjes 06
Hanen koekjes 07

Schuif de koekjes in het midden van de oven.

Bak ze in 10-12 minuten lichtbruin.

Laat ze afkoelen op de plaat, dan op een rooster.

Terwijl de koekjes afkoelen begin je aan de decoratie

Hanen koekjes 08
Hanen koekjes 09
Hanen koekjes 10
Hanen koekjes 11

Rol het fondant dun uit.

Steek rode hanen uit.

Plak ze op de koekjes.

Steek roze hanen uit.

Omdat de rolfondant op poedersuiker ligt kun je het fondant vastplakken door een druppel water op de achterkant te strijken

Hanen koekjes 12
Hanen koekjes 13
Hanen koekjes 14

Plak de hanen op de koekjes.

Laat het water even drogen.

Decoreer de hanen met goudverf.

Hanen koekjes 15
Hanen koekjes 16

Laat de goudverf drogen.

Teken zwarte oogjes op de hanen.

Xin Nian Kuai Le! Gelukkig Nieuwjaar!