Boodschappenlijstje
4 blaadjes gelatine
200 gram kwark
150 gram biologische yoghurt
50 gram poedersuiker
3 eetlepels citroensap
200 gram slagroom
100 gram slagroom + 1 eetlepel fijne suiker
100 gram aardbeien
Vandaag een luxe dessert van kwark, yoghurt en...slagroom, allemaal samen heet het kwarkmousse. Met citroensap wordt het een lekker fris toetje en de aardbeien erop maaken het af. Niet alleen lekker maar ook een plaatje, zo mooi!
Zo maak je deze kwarkmousse
Week de gelatineblaadjes 10 minuten.
Klop de 200 gram slagroom stijf.
Dek de slagroom af en zet het in de ijskast.
Doe de kwark en de yoghurt in een grote kom.
Doe poedersuiker en citroensap er bij.
Klop alles goed door elkaar, zet opzij..
Knijp de gelatine uit.
Verwarm 5 eetlepels water en los de gelatine er in op.
Roer de gelatine door 3 eetlepels yoghurtmengsel.
Roer het mengsel door het yoghurtmengsel in de grote kom.
Vouw dan ook de slagroom in het yoghurt mengsel.
Roer de mousse voorzichtig glad.
Schenk het in de potjes.
Deksel erop en in de ijskast.
Laat de mousse een nachtje opstijven in de ijskast
Tik de mousse uit de potjes en serveer met halve aardbeien.
Het kleintje kwarkmousse is voor een mini-monstertje.
Ook al zet je de potjes in warm water, de kwarkmousse komt er maar moeilijk uit. Serveren in het potje is de makkelijkste oplossing.