Boodschappenlijstje
150 gram bloemkool
225 gram paprika, in 3 kleuren
125 gram wortel
75 gram komkommer
3 grote bosuitjes
½ L water
½ L witte wijn azijn
1 eetlepel (grof) zeezout
1 eetlepel suiker
½ eetlepel peperkorrels
1 laurierblaadje per pot
Hoe leuk is het om nu de zomer op het einde loopt al die lekker verse zomergroenten in te maken? Heel leuk, vinden wij ;)) Met onze onbespoten, macro-biotische en bio-groenten van Rechtstreex gaan we er op deze druilerige dag lekker mee aan de gang. We steriliseren pot(ten) en dan kunnen we ook zomergroenten in de winter eten!
Zo maak je La Giadiniera
Snij de groenten grof.
Was het goed schoon.
Doe water en azijn in de pan.
Voeg zout en suiker toe.
Voeg de peperkorrels ook aan het mengsel toe
Breng het azijnmengsel aan de kook.
Kook de bloemkool er 3 minuten in.
Kook de andere groenten 5 minuten.
Kook de komkommer het laatste minuutje mee
Scheid het kookvocht van de groenten.
Doe de groenten in de gesteriliseerde pot.
Zeef het kookvocht.
Schenk het tot 1 cm boven de groenten.
Doe het laurierblad en eventueel wat peperkorrels in de pot en sluit hem af
Laat de La Giardiniera helemaal afkoelen.
Bewaar de afgesloten pot koel en donker.
Eenmaal geopend: eet de groenten binnen enkele dagen op