Boodschappenlijstje
2 x 150 gram biologische yoghurt
3 sinaasappels
snuf gemalen kaneel
2 steranijs
¼ theelepel vanille-extract
10 gram geroosterde amandelschilfers
Vandaag maken we Labneh met gekruide sinaasappelschijfjes, een van oorsprong Libanees recept, Je hebt er weinig ingrediënten voor nodig en het is erg lekker. Wij doen er 2 eetlepels heldere honing bij want iedereen hier houdt van zoet en dan vinden we de Labneh nog lekkerder!
Zo maak je Labneh met gekruide sinaasappelschijfjes
Leg een mousseline lap in een zeef.
Zet de zeef op een kom en schep de yoghurt er in.
Laat de yoghurt 24 uur uitlekken in de ijskast.
Schep de yoghurt na de 24 uur uitlekken in een spuitzak.
Dag 2
optioneel: roer honing door de Labneh, schep het in een spuitzak en leg de spuitzak in de ijskast
Zo maak je de gekruide sinaasappelschijfjes
Schil de sinaasappels.
Snij ze in dunne schijfjes.
Pers een halve (of hele) sinaasappel uit.
Doe 4-5 eetlepels sinaasappelsap in een steelpan.
Voeg er de steranijs en kaneel aan toe.
Voeg tot slot het vanille extract aan het mengsel toe.
Laat het sap op middelhoog vuur 1-2 minuten trekken.
Doe de sinaasappelschijfjes erbij in de pan en laat ze even zachtjes doorwarmen op laag vuur
Verdeel de Labneh over 2 potjes of kommen.
Druppel het sinaasappelsap over de Labneh.
Leg er sinaasappelschijfjes bovenop.
Rooster de amandelschijfjes in een droge koekenpan.
Strooi wat amandelschijfjes over de Labneh met gekruide sinaasappel.
Gelukkig Suikerfeest gewenst - Eid Mubarak!