Boodschappenlijstje voor 25 koekjes
150 gram zachte boter
150 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop bio-ei, kamertemp.
1 theelepel vanille-extract
250 gram Zeeuwse bloem
1 theelepel bakpoeder
poedersuiker, om te bestrooien
een zakje zachte karamel toffees
Nu we deze maand leeuwen- en tijgerboeken lezen is dit idee van de Disney Family website perfect voor ons! We bakken leeuwenpoot-afdruk-koekjes want wat is fijner dan een mooi boek (voor)lezen met thee en een koekje erbij?
Zo maak je Leeuwenpoot-afdruk-koekjes
Maak het vanillekoekjesdeeg van de PDF
Rol het deeg uit.
Steek er cirkels uit.
Leg ze op bakpapier.
Zet ze 30 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 170°C
Bak de koekjes ± 10 minuten.
Laat even afkoelen op de bakplaat.
Laat verder afkoelen op een rooster.
Zet de oven nog niet uit!
Rol de karamels uit.
Steek hartjes en cirkeltjes uit.
Leg de karamel op de koekjes.
Schuif de koekjes terug in de oven.
In 2 minuten plakt de karamel vast op de koekjes
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
ROARRRRR!