Icon en

Lego World 2023

Een MEGA-feest in de Jaarbeurs Utrecht
Info, Vakantie- & weekenduitjes en Herfst
Lego world 2023 sidepic

Jaarbeurs
Jaarbeursplein 6
3521 AL Utrecht

website

Bereikbaarheid

Lego world 2023 sidepic

Vandaag bezoeken we LEGO World  2023, ons laatste herfstvakantie-uitje van dit jaar. De mini-monstertjes zijn opgewonden, ze zochten hun Ninjago knuffels alvast op toen ze hoorden dat we gingen :) Vandaag is het zover en na het parkeren van de auto zien we een lange dikke rij mensen wachten om naar binnen te gaan.

Het wachten duurt lang, we zijn een dik half uur verder voor we naar binnen lopen. Zolang als haringen in een tonnetje tussen al die grote mensen staan valt niet mee voor onze monstertjes, maar ze houden dapper vol en dan eindelijk...daar gaan we!

Lego world 2023 01
Lego world 2023 02
Ninjago 02

We lopen eerst rond om te kijken wat er in de verschillende hallen te doen is. Je kunt lekker zelf bouwen - op verschillende plekken - met heel veel steentjes van dezelfde kleur maar ook met gemixte stukken en kleuren, Leuk om te zien wat iedereen verzint. Wel jammer dat het zo druk is! Dat betekent weer lang wachte want het is erg vol en chaotisch

De monstertjes willen gelukkig graag eerst naar Ninjago, dat is nu hun favoriete Lego thema. Ze kijken de films en we lezen Ninjago boekjes voor en dan verzinnen ze zelf hele scenario's om te spelen.

Ninjago 04
Ninjago 05
Ninjago 06
Ninjago 07

We bouwen thuis aan een oefenterrein voor de ninja's, daar krijgen ze vecht-training van Master Wu, Eerst gaan ze goed oefenen en dan gaan ze allemaal theedrinken. Tot er weer baddies komen aanvallen en dan is het maar goed dat de ninja's geoefend hebben.

Er zijn hier hele landschappen gebouwd, de kids vinden het prachtig! Zoveel legostenen hebben we thuis niet. En wat denk je, komen we onderweg de Ninja's tegen en ook Master Wu is er bij! Er zijn ook hologrammen in de Ninjago grot maar ook daar is het echt te druk voor ons.

Sonic 08
Sonic 09
Starwars 10

We zien zoveel, bijna teveel om op te noemen! Sonic the Hedgehog is natuurlijk ook heel bekend en hij is echt schattig. Aan de ander kant staat een echt heel grote Bowser, maar daar is het helaas te druk om een foto te maken.

Als we verder lopen zien we een AT-AT uit Starwars en een grote R2D2, die is gebouwd van super veel lego steentjes. Zo cool! Er is catering in elke hal dus je kunt er even lekker iets drinken snacken tussen de activiteiten door.

Alien 11
Dreamz 12
Lego world 2023 00

We komen langs een Harry Potter landschap waar de Zweinstein Express doorheen rijdt en Harry's witte uil Hedwig over het kasteel vliegt. Jurrasic World is schitterend met grote en kleine Dino's. Verder kun je grappige foto's maken in de Dreamz Photo Booth, ook superleuk.

Verder zijn er nog diverse optredens. Er zit een aantal volwassen LEGO Masters ter plekke iets naar eigen fantasie te bouwen en ze geven je bouw tips en tricks. Er zijn ook workshops waaraan je kunt deelnemen.

Al met al is het een prachtig evenement, maar te uitgebreid en overweldigend voor onze jonge monstertjes. Er is veel lawaai door de drukte, lang wachten en teveel van alles eigenlijk. We waren er vroeg dus tussen de middag zochten we de auto op, stopten we voor lunch met thee, koffie en croissants bij McDonalds, op weg naar huis.

De kids hebben zich prima vermaakt vandaag maar we wachten tot ze wat ouder zijn, voor we weer gaan. Wij houden het de komende tijd bij Lego Scheveningen!