De boodschappen voor twee
2 hamburgers
2 ciabatta broodjes
1 grote aubergine
1 courgette
2 rode uien
zakje gemengde sla
1 mozarella bol
geraspte Parmezaanse kaas
een potje zongedroogde tomaten
olijfolie, om te bakken
Italiaanse kruiden naar smaak
zeezout&versgemalen zwarte peper naar smaak
Een anders dan anders burger, voor de liefhebber van Italiaanse smaken. Met veel verse groenten en kaas. Heel erg lekker op de barbecue maar bij nat weer bak je ze in de grillpan.
Zo maak je Italiaanse burgers
Snij de aubergine & courgette in schijven.
Leg ze op keukenpapier, strooi er zout, peper en kruiden op.
Druppel olijfolie over beide groenten schijven.
Bak eerst de aubergineschijven in de grillpan.
Bak er aan beide kanten mooie ruitjes op.
Leg ze op een warm bord in de oven.
Bak de courgette & ui op dezelfde manier.
Wrijf de hamburgers aan beide kanten in met olijfolie.
Bak ook mooie ruitjes op de hamburgers in de grillpan.
Draai de burgers om en leg er schijven Mozzarella op.
Strooi er Parmezaanse kaas op en laat de kaas smelten.
Snij de Ciabatta open en leg op beide kanten sla.
Leg op de sla rauwe ui en de gegrilde groenten.
Op de groenten komt gebakken ui.
Dan zongedroogde tomaten naar smaak en de hamburger er op.
Er kan ketchup of mayonaise op maar de burgers zijn zo het lekkerst!