Boodschappenlijstje
125 gram zachte boter
125 gram fijne suiker
2 vrije uitloop bio-eieren
1 theelepel vanille extract
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
rolfondant in diverse kleuren
groene sprinkels
De eerste dag van de lentemaand willen we vieren, we hebben er lang naar uitgekeken. Hopelijk gaat de zon wat vaker schijnen dan loopt alles in de tuin weer uit. Wie weet kunnen we al theedrinken in het zonnetje, maar dan wel met onze winterjas aan!
Zo maak je mini Lentecupcakes
Zet de vormpjes in het bakblik.
Mix boter en suiker romig.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Zeef meel er in gedeelten bij.
Vouw het meel snel in het botermengsel en verwarm de oven voor op 170°C
Klop de melk kort door.
Schep de vormpjes tot 3/4 vol,
Schuif het blik in het midden van de oven.
Bak de cupcakejes in ± 20 minuten lichtbruin en gaar
Laat de cakjes 5 minuten afkoelen in het bakblik.
Laat de cakejes op een rooster helemaal afkoelen.
Steek verschillende kleuren tulpen uit fondant.
Klop de room met de suiker tot je stijve pieken ziet.
Spuit slagroom rozetten op de cupcakes.
Steek tulpen in en strooi sprinkels op de room.
Fijne eerste lentedag!