De boodschappen
125 gram bloem
75 gram boter
75 gram fijne suiker
1 klein vrije uitloop ei
1 zakje vanille suiker
1 theelepel bakpoeder
een mespuntje zout
50 gram poedersuiker per kleur
+/- 1-2 eetlepels water
voedingskleurstof
Bak deze kleine paaskoekjes met de kids, lekker met glazuur en strooisel knoeien is wat ze het liefst doen hier in onze keuken. Na het geknoei met z'n allen alles netjes opruimen natuurlijk, dan thee zetten en je baksels proeven!
Zo maak je de paaskoekjes
Mix boter, suiker & vanillesuiker tot het romig is.
Mix dan het ei erdoor tot het in het deeg opgenomen is.
Voeg gezeefd meel met zout en bakpoeder in beetjes toe.
Kneedt het deeg met de hand door tot het glad&soepel is.
Trek er transparant folie over en zet het deeg een uur in de ijskast.
Rol het deeg uit tot 1 cm dikte, steek er de paaskoekjes uit.
Leg de koekjes op het bakpapier en zet ze 30 minuten terug in de ijskast.
Verwarm de oven voor tot 170°c.
Bak de koekjes in 8-10 minuten licht bruin en laat ze op een rek afkoelen.
Roer poedersuiker met water tot een dik, glad en glanzend glazuur.
Voeg het water per lepel toe zodat het glazuur niet te dun wordt.
Maak bijvoorbeeld witte haasjes met strooisel staartjes en oogjes.
Geef het witte glazuur pastelkleurtjes met voedingskleurstof.
Strijk gekleurd glazuur op alle koekjes en versier ze met strooisel.
Strooi de decoratie op het natte glazuur en laat het helemaal drogen.
Als het glazuur droog is schraap je de randjes van de koekjes schoon.
Wat zijn de koekjes lekker zoet, maar goed dat ze zo klein zijn!