Boodschappen voor 20 muisjes
75 gram boter
75 gram fijne suiker
½ vrije uitloop ei
1 theelepel amandel essence
¼ theelepel bakpoeder
125 gram bloem
wat geschaafde amandelen
een paar chocolade knoopjes
5 aardbeien veters
Nu het buiten koud is blijven we iets meer binnen en lezen we veel. Gisteren kwam Het Muizenhuis weer eens uit de boekenkast. Daarom bakken we vandaag gezellig muisjes, een leuk klusje voor de mini-monsters. Ze kunnen deeg mixen, muizen kleien van het deeg en amandel-oren insteken.
Zo maak je muizenkoekjes
Mix boter en suiker romig.
Mix ei en amandelsmaak door.
Voeg meel en bakpoeder toe.
Verpak het deeg in folie.
Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175°C
Rol muisjes van een volle eetlepel deeg.
Steek er amandel-oren in.
Bak de muizen 10-12 minuten.
Laat de muizen afkoelen op een rooster.
Knip vijf veters in vieren.
Steek staarten in de warme muizen.
Smelt de chocola au bain marie.
Geef de muizen chocolade oogjes met een prikker.
De muizenkoekjes zijn bijna te lief om op te eten!