Icon en

Lindbergh

het grote avontuur van een vliegende muis
Prentenboek, Geschiedenis en Dierenboek
Lindbergh sidepic

Lindbergh
Auteur/illustrator: Torben Kuhlmann
Oorspronkelijke taal: Duits
Vertaald door: Gerda van Wijk
Verschenen: september 2014
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN13: 9789051163582
Prijs: € 17.95
Leeftijd: alle leeftijden

Soms kom je een boek tegen dat zo geniaal is dat woorden tekort schieten, Lindbergh van Torben Kuhlmann is zo'n boek. Met vaart en veel fantasie geschreven en uitzonderlijk mooi getekend. Het verhaal en de tekeningen sluiten qua sfeer perfect op elkaar aan.

Geen wonder dat dit afstudeerproject(!) van Torben Kuhlmann meteen al gepubliceerd werd in boekvorm. Het boek is zo mooi verzorgd uitgegeven, hardcover en helemaal in stijl van het verhaal, een levenslang waardevol bezit voor de boekenliefhebber.

Lindbergh 01
Lindbergh 02
Lindbergh 03

Inmiddels is het van oorsprong Duitse prentenboek in vele landen vertaald en uitgegeven, ook in Nederland. Overal wordt het boek door recensenten bejubeld, met woorden als 'perfect, spectaculair, uitzonderlijk, ongelooflijk mooi en een briljant debuut' wordt het boek door ze beschreven. Tot in The New York Times toe! De auteur heeft inmiddels een signeertour door de Verenigde Staten gemaakt.

Lindbergh 04
Lindbergh 05

Geweldig dat dit boek zo snel al zo succesvol is, helemaal verdiend naar (ook) onze mening. Het zou ons helemaal niet verbazen als het boek verfilmd zou worden. Het leent zich er prima voor, bekijk de mooie boektrailer maar.

3 dikverdiende, ultra-glanzende, fabuleuze sterren, snazzie's voorlezers en de mini-monsters!