Boodschappenlijstje
4 hot dog of knakworstjes
4 afbak mini-baguette, bevroren
1 vrije uitloop bio-ei
1 theelepel water
100 gram Cheddar kaas, geraspt
250 gram verse ananas, in stukjes
250 gram mini-roma tomaatjes
1 groene paprika, grof gesneden
1 rode ui, grof gehakt
1 teentje knoflook
Volgend weekend is het weer (opa) vaderdag en vandaag testen we ons tweede recept, voor deze feestelijke gelegenheid! Gisteren maakten we al Chicago Dogs en vandaag Hot Dog Sliders, ook uit de USA. Met wat kleine aanpassingen want er heeft altijd wel iemand iets liever... Deze Hot Dog lijkt ons geweldig en hij is ook nog eens niet ongezond!
Zo maak je een Hot Dog Slider met ananas salsa en tomaten relish
Breng water tegen de kook en laat de worstjes 20 minuten wellen.
Klop het ei met water, strijk het op de broodjes en bestrooi ze met Cheddar.
Bak de broodjes 8 minuten op 190°C en laat ze iets afkoelen op de plaat.
Snij de broodjes in de lengte richting in en vouw ze open..
Terwijl de broodjes bakken maak je de groenten klaar
Snij de paprika en ui grof.
Snij de tomaatjes doormidden.
Bak bruine streepjes op de grill.
Bak in de laatste 2 minuten de knoflook mee.
Zo maak je tomaten relish
Snij de tomaten, peterselie en ui klein, pers de knoflook.
Roer de olie met azijn, breng op smaak met zout & peper.
Schep de groenten door de dressing en meng het goed.
Bewaar de tomaten relish in de ijskast tot serveren.
Serveer de Hot Dog Sliders met ananas salsa en de tomaten relish er naast
Gezellige vaderdag gewenst!