Koffie ijs
200 ml gezoete gecondenseerde melk
150 ml slagroom
half kopje sterke espresso
chocolade koffieboontjes
Optioneel 2 eetlepels Amaretto
200 ml gezoete gecondenseerde melk
150 ml slagroom
half kopje sterke espresso
chocolade koffieboontjes
Optioneel 2 eetlepels Amaretto
Chocolade ijs
200 ml gezoete gecondenseerde melk
150 ml slagroom
1 eetlepel cacao
1 eetlepel water
Roer een papje van water en cacao ipv koffie.
Een leuk recept voor de grootste kids, verras je ouders met dit heerlijke koffieijs met Amaretto. Erg lekker voor volwassenen maar niet voor kids. Daarvoor maak je er - met een kleine aanpassing - chocolade ijs voor alle leeftijden van.
Met de ijsmachine: Zet de container een dag van te voren in de vriezer.
Zet een half kopje espresso en doe de Amaretto erin.
Meet melk & slagroom af en giet ze in een kom.
Mix de ingrediënten samen tot een lobbig geheel.
Voeg het halve kopje espresso of het chocoladepapje toe.
Vouw de koffie snel en luchtig door het ijsmengsel.
Giet het mengsel in de container van de ijsmachine of in een diepvriesbak.
Laat de ijsmachine een half uur draaien en het koffie ijs is klaar.
Zonder ijsmachine: Zet de diepvriesbak met het koffieijs in de vriezer, hark er drie keer elke 2 uur met een vork door. Laat het ijs een nacht in de vriezer staan.
Laat het ijs een half uurtje opstijven en bewaar het ijs in de vriezer als je het later wil eten.
Als je het ijs 10 minuten zacht laat worden smaakt het het lekkerst. Garneer met chocolade koffieboontjes.