SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Maiale alla montanara

karbonade met romige paddestoelen
Hoofdgerecht, Italiaans, Met kaas, Met verse groenten en Varkensvlees
Maiale alla montanara side

De boodschappen
2 schouderkarbonades
75 ml Italiaanse olijfolie
200 gram baby asperges
1 sjalotje, fijn gehakt
175 gram paddestoelenmix
gemalen zeezout en zwarte peper
2 eetlepels slagroom
150 gram taleggio of roombrie
gebakken aardappels met knoflook&rozemarijn

Maiale alla montanara side ll

De recepten van de Italiaanse chef Gino D'Acampo zijn vaak eenvoudig te maken en erg lekker, dit recept is zeker geen uitzondering. Met de lekker sappige schouderkarbonaden, kaas en diverse verse groenten is dit echt een gerecht van de chef ;)

Zo maak je maiale alla mantanar
Begin met het verhiten van de grillpan

Maiale alla montanara 01
Maiale alla montanara 02
Maiale alla montanara 03
Maiale alla montanara 04
Doe de olijfolie in een schaal, haal het vlees er door.
Kruidt de karbonade, grill ze 4 minuten per kant.
Rol nu de asperges door dezelfde olijfolie.
Neem het vlees uit de pan en zet het even opzij.

Bestrooi de asperges en de paddenstoelenmix met zeezout en maal er zwarte peper over

Maiale alla montanara 05
Maiale alla montanara 06
Maiale alla montanara 07
Grill de asperges in 5 minuten al dente.
Bak intussen het uitje zacht.
Bak de paddenstoelenmix 3 minuten mee.
Maiale alla montanara 08
Maiale alla montanara 09
Maiale alla montanara 10
Maiale alla montanara 11
Voeg de room toe en laat het 1-2 minuten indikken.
Schep de paddestoelenmix op de karbonades.
Bedek het geheel met repen kaas en zet de grill aan.
Zet het gerecht in een braadslee 2 minuten onder de hete grill.
Maiale alla montanara 12
Maiale alla montanara home
Bak de knoflook, bak de aardappels erin, bestrooi ze met rozemarijn.
Leg de asperges op een bord, karbonade er op en aardappels erbij.
Buon appetito!