Boodschappenlijst
1 eetlepel ghee of boter
een snuf baksoda
240 gram (Maida) bloem
80 gram fijne suiker
+/- 150 ml water
plantaardige olie, om in te frituren
poedersuiker, om te bestuiven
Het is bijna Divali dus we gaan speciale koekjes bakken, Maidakoekjes om precies te zijn. De koekjes heten eigenlijk naar het Maidameel waarmee ze gemaakt worden en dat hebben wij niet gevonden. Maar er is ons verzekerd dat patentbloem net zo lekker smaakt. We gaan het proberen, we doen in ieder geval ons best!
Zo maak je 'Maida'koekjes
Doe de baksode met de boter in een kom.
Wrijf de baksoda in de boter met je vingers.
Voeg meel en suiker toe en meng het goed met de botermix.
Voeg het water geleidelijk toe en kneed een stijf, glad deeg.
Vorm een bal van het deeg.
Rol het deeg tot +/- 1cm dikte.
Snij het deeg in ruiten.
Laat het deeg even rusten.
Verhit de olie tot 180°C.
Bak 6 koekjes tegelijk.
Bak ze aan beide kanten bruin.
- Als de koekjes gaar zijn verdwijnen de bubbels en drijven ze naar de oppervlakte
- Schep de lichtbruine koekjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier
Je kunt de Maida-koekjes ook in de oven bakken. Verwarm de oven voor op 180°C en bak ze in 15 minuten gaar.
Zeef poedersuiker over de koekjes.
Leg de Maida-koekjes op een schone schaal om ze feestelijk te presenteren.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos dan blijven ze 6-7 dagen vers.
Fijne Divali!