Boodschappenlijstje
3 grote of 6 kleine rijpe tomaten, fijngesneden
½ ui of 4 lente-uitjes, fijngesneden
handvol platte peterselie, fijngehakt
¼ theelepel chilivlokken
een flinke snuf zout
1 limoen of citroen, alleen sap
Tot slot van snazzie's weekend menu een lekker frisse tomatensalsa. Gemakkelijk te maken, snel klaar en als je de salsasmaken even in de ijskast laat blenden is ie extra lekker! Je kunt de salsa ook een dag van te voren maken, maar knip er dan voor het eten nog wat van de kruiden over.
Zo maak je deze tomatensalsa
Neem een ruime kom
Hak de tomaten en knip de kruiden.
Snij de lenteuitjes in dunne ringetjes.
Plet de chilivlokken in een vijzel en voeg ze toe.
Maal er zeezout naar smaak over.
Pers de citroen of limoen.
Voeg het sap aan de salsa toe.
Schep de salsa voorzichtig door elkaar.
Dek de kom af met huishoudfolie.
Serveer de tomatensalsa direct uit de ijskast.