SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Zoete broodjes, Marokkaanse stijl

met honing, banaan, abrikoos & amandelen
Met noten, Gebak, Met vers fruit en Suikerfeest
Bladerdeeg01

De boodschappen
1 banaan
15 gram fijne suiker
25 gram boter (om te bakken)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
10 gram kaneel
30 gram suiker
125 gram gedroogde abrikozen
30 gram amandelen
sinaasappelrasp
30 gram honing
50 gram gesmolten boter

Bladerdeeg21

Heerlijk zoet & kleverig is dit Marokkaans geïnspireerde gebak. Het fruit geurt heerlijk als het uit de oven komt en naar fruit smaken de broodjes ook. Het recept is van de Brit James Martin, alleen hij gebruikt filodeeg en serveert er een bolletje roomijs bij, dus dat kan ook nog. Wij vinden de broodjes 'plain' al superlekker, dus voor ons geen ijs. Deze broodjes passen echt perfect bij Eid al Fitr, het Suikerfeest!

Zo maak je zoete abrikoos/banaanbroodjes

Bladerdeeg02
Bladerdeeg03
Bladerdeeg04
Bladerdeeg05
Snij de banaan in dikke schijfjes.
Bestrooi de schijfjes met 15 g suiker.
Karameliseer de schijfjes banaan.
Meng de abrikozen met de honing.
Bladerdeeg06
Bladerdeeg07
Bladerdeeg08
Blitz de amandelen fijn.
Roer ze door de abrikozen/honing.
Rasp er een geboende sinaasappelschil bij.

Verwarm de oven voor op 200°C

Bladerdeeg10
Bladerdeeg11
Bladerdeeg13
Bladerdeeg14
Leg het bladerdeeg uit en strooi er suiker op.
Strooi daar weer het kaneelpoeder over.
Leg banaan en abrikozen in het midden.
Vouw het bladerdeeg dicht, plak vast met water.
Bladerdeeg15
Bladerdeeg16
Bladerdeeg17
Leg de pakketjes met de vouw omlaag op het bakpapier op de bakplaat.

Bestrijk de gebakjes met gesmolten boter en strooi er suiker over.

Bak de broodjes in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en krokant.
Bladerdeeg18
Bladerdeeg19
 Laat de zoete broodjes afkoelen op een rooster.

De broodjes smaken heerlijk bij versgezette thee.

Pas op, de broodjes blijven lang heet van binnen! Eid Mubarak!