De boodschappen
1 banaan
15 gram fijne suiker
25 gram boter (om te bakken)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
10 gram kaneel
30 gram suiker
125 gram gedroogde abrikozen
30 gram amandelen
sinaasappelrasp
30 gram honing
50 gram gesmolten boter
Heerlijk zoet & kleverig is dit Marokkaans geïnspireerde gebak. Het fruit geurt heerlijk als het uit de oven komt en naar fruit smaken de broodjes ook. Het recept is van de Brit James Martin, alleen hij gebruikt filodeeg en serveert er een bolletje roomijs bij, dus dat kan ook nog. Wij vinden de broodjes 'plain' al superlekker, dus voor ons geen ijs. Deze broodjes passen echt perfect bij Eid al Fitr, het Suikerfeest!
Zo maak je zoete abrikoos/banaanbroodjes
Verwarm de oven voor op 200°C
Bestrijk de gebakjes met gesmolten boter en strooi er suiker over.
De broodjes smaken heerlijk bij versgezette thee.
Pas op, de broodjes blijven lang heet van binnen! Eid Mubarak!