Boodschappenlijstje
1 rode ui, in ringen
1 theelepel olijfolie
½ theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen komijn
300 gram champignons, in vieren
400 gram tomatenblokjes, blik
410 gram kikkererwten, blik
1 theelepel heldere honing
takjesplatte peterselie, gehakt
175g couscous (of rijst)
50 gram zachte abrikozen, blokjes
250 gram fijne sperziebonen, om te serveren
Vandaag maken een een vegetarische Marokkaanse paddenstoelenstoof met kikkererwten en abrikozen-rijst of -couscous. Terwijl we koken ruikt de hele keuken naar kaneel en komijn, heerlijk. De abrikozen mogen gedroogd zijn of vers, naar keuze. De boontjes zijn een serveertip, ze smaken lekker bij deze vegetarische stoof.
Zo maak je de Paddenstoelenstoof
Zet de rijst op en volg de aanwijzingen op het pak, hetzelfde geldt voor de couscous en kook de boontjes gaar
Snij de ui in ringen en verhit de olie in een pan.
Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren.
Fruit de uienringen tot ze zacht zijn, in ongeveer 6 minuten.
Roer de kaneel en komijn door de uienringen
Voeg de paddenstoelen toe en roer ze door.
Voeg ook de tomatenblokjes toe.
Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken.
Voeg kikkererwten en de honing toe.
Kruid de stoof met zeezout en peper.
Schil de abrikozen en snij ze klein.
Roer ze door de rijst of couscous.
Was de peterselie, laat het uitlekken en hak het grof
Schep het eten in schalen en strooi peterselie over de stoof.
En dan, lekker eten!