De boodschappen
750 gram lam, in blokjes
600 ml fond, liefst lam
30 ml olijfolie
18 kleine sjalotten
2 teentjes knoflook, geplet
1 eetlepel bloem
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels verse, platte peterselie
vervolg
1 eetlepel heldere honing
rasp van een halve citroen
1 kaneelstokje
sliertje saffraan
2 theelpepels gemalen gember
2 theelpepels gemalen koriander
110 gram dadels zonder pit
3 gekleurde paprika’s
Deze heerlijke Marokkaanse stoof van lam met dadels is gemakkelijk te maken, maar het vraagt wel tijd. Daarom beginnen we lekker vroeg want op 5 juli begint het suikerfeest en het is de moeite meer dan waard! Op dag 1 marineer je het vlees, op dag 2 ga je het stoven. Je kunt in plaats van een braadpan net zo goed een tajine gebruiken, als je die hebt. De oranje paprika's zijn uit eigen tuin ;)
Zo maak je deze Marokkaanse stoof
Dag 1
Snij het vlees in ongeveer gelijke blokjes en doe het in een ruime kom.
Doe het vlees in een kom met 1 eetlepel olijfolie, gember, koriander en saffraan.
Wrijf de kruiden in het vlees, laat het afgedekt een nacht in de ijskast marineren.
Dag 2
Verhit de overgebleven olijfolie, schroei het vlees snel rondom dicht en bak het tot het bruin is. Neem het vlees uit de pan en zet het opzij.
Bak in dezelfde pan de sjalotten en bak de knoflook even mee.
Roer bloem, tomatenpuree en fond erdoor, voeg het kaneelstokje toe.
Doe het vlees in de pan, breng aan de kook en zet de deksel er op.
Was, snij en rooster de paprika's met of zonder zaadjes.
Laat het vlees ongeveer 90 minuten stoven, of tot het gaar is
Voeg rasp, honing en dadels toe, roer het door elkaar, strooi er peterselie over.
Serveer de Marokkaanse stoof met couscous en geroosterde paprika erbij.
Eid Mubarak!