SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mazariner

Amandeltaartjes uit Denemarken!
Gebak, Met noten en Europees
Mazariner side pic

De boodschappen
180 gram meel
50 gram boter
30 gram suiker
3 vrije uitloop eieren
50 gram witte amandelpasta
30 gram suiker
50 gram boter
1 theelepel amandelessence
240 gram poedersuiker
10 ml water
1 theelepel citroensap

Denmark side pic

Deze superlekkere Deense Mazariner, amandeltaartjes, maken we in mini-formaat want ze zijn best stevig. Leuk om samen met de kids bij de poppenthee te serveren. De 12 taartjes zijn wel heel snel verdwenen. Gebruik vormjes van 8 cm doorsnee.

Zo maak je Deense Mazariner

Mazariner 01
Mazariner 02
Mazariner 03
Mazariner 04
Doe meel, boterblokjes en suiker in de mixkom en mix.
Voeg als het grote deegkruimels geworden zijn 1 ei toe.
Kneed de deegkruimels met de hand in een gladde bal.
Verpak de deegbal in transparant folie.
Mazariner 05
Mazariner 06
Mazariner 07
Leg het deeg 20 minuten in de ijskast.
Vet de bakvormpjes in met bakspray.
Druk kleine balletjes deeg uit in de vormpjes.
Mazariner 08
Mazariner 09
Mazariner 10
Mazariner 11
Zet de vormpjes op bakpapier op het rooster uit de oven.
Mix de amandelpasta, suiker en boter samen.
Voeg 1 voor 1 de 2 eieren en ook de amandelsmaak toe.
Vul de deegbakjes royaal met de amandelvulling.
Verwarm de oven voor op 170°c.
Mazariner 12
Mazariner 13
Mazariner 14
Schuif het rek met de taartjes in de oven en bak ze in 12 min. lichtbruin.
Terwijl de taartjes afkoelen op het rooster maken we het glazuur.
Roer poedersuiker, citroensap en water in een kom glanzend.
Mazariner 15
Mazariner 16
Mazariner 17
Mazariner promolll
Schep wat icing op de taartjes, liefst in een cirkel.
Laat het glazuur harden en zet de taartjes op een schaal.
De cirkels zijn mislukt maar de taartjes smaken superlekker!
En...bij de poppenthee staan ze echt prachtig!