De boodschappen
180 gram meel
50 gram boter
30 gram suiker
3 vrije uitloop eieren
50 gram witte amandelpasta
30 gram suiker
50 gram boter
1 theelepel amandelessence
240 gram poedersuiker
10 ml water
1 theelepel citroensap
Deze superlekkere Deense Mazariner, amandeltaartjes, maken we in mini-formaat want ze zijn best stevig. Leuk om samen met de kids bij de poppenthee te serveren. De 12 taartjes zijn wel heel snel verdwenen. Gebruik vormjes van 8 cm doorsnee.
Zo maak je Deense Mazariner
Doe meel, boterblokjes en suiker in de mixkom en mix.
Voeg als het grote deegkruimels geworden zijn 1 ei toe.
Kneed de deegkruimels met de hand in een gladde bal.
Verpak de deegbal in transparant folie.
Leg het deeg 20 minuten in de ijskast.
Vet de bakvormpjes in met bakspray.
Druk kleine balletjes deeg uit in de vormpjes.
Zet de vormpjes op bakpapier op het rooster uit de oven.
Mix de amandelpasta, suiker en boter samen.
Voeg 1 voor 1 de 2 eieren en ook de amandelsmaak toe.
Vul de deegbakjes royaal met de amandelvulling.
Verwarm de oven voor op 170°c.
Schuif het rek met de taartjes in de oven en bak ze in 12 min. lichtbruin.
Terwijl de taartjes afkoelen op het rooster maken we het glazuur.
Roer poedersuiker, citroensap en water in een kom glanzend.
Schep wat icing op de taartjes, liefst in een cirkel.
Laat het glazuur harden en zet de taartjes op een schaal.
De cirkels zijn mislukt maar de taartjes smaken superlekker!
En...bij de poppenthee staan ze echt prachtig!