Boodschappenlijstje
Pâtee sucrée taartbakjes
3 vrije uitloop bio-eidooiers
65 gram suiker
250 ml melk
20 gram meel
zomerfruit naar keuze
Deze vulling voor de Franse taartbakjes is ook Frans, we maken een crème patissiere. Om de taartbakjes voor dit recept te maken heb je 2 recepten nodig, één om het deeg te maken en één om het te bakken. Makkelijk, snel klaar en erg lekker! Met al het zomerfruit dat er nu is kun je er iets heel moois van maken.
Zo maak je crème patissiere
Scheid de eieren.
Klop de dooiers met de suiker.
Klop tot ze bleekgeel en luchtig zijn.
Voeg het meel toe.
Klop alles goed door elkaar.
Schenk melk en vanille in een steelpan.
Breng de melk aan de kook.
Voeg het ei-mengsel toe aan de hete melk en blijf ± 2 minuten langzaam roeren tot het indikt.
Schenk de crème in een diep bord.
Laat het zo afkoelen.
Vul de bakjes met crème pattisiere.
Leg er allerlei soorten fruit op.
Dit waren de laatste Middeleeuwsw fruittaartjes voor deze week, de mini-chocolade taartjes volgen later!