Boodschappenlijst
120 ml melkpoeder
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397g)
57 gram ghee of boter
snufje kardemompoeder
1 theelepel vanille-extract
Voor Diwali maken we Melk Peda, een erg geliefd snoep of koekje (hoe je het maar ziet) van kinderen en volwassenen. Ons recept komt van een Indiase mama en zij heeft het van haar mama :)) Je hebt er weinig ingrediënten bij nodig en er komt geen bakken aan te pas. Ze worden op het fornuis gemaakt maar... ze moeten wel 4 - 5 uur afgedekt rusten, als ze klaar zijn.
Zo maak je Melk Peda
Smelt de boter op laag vuur.
Doe de gecondenseerde melk erbij.
Roer de melkpoeder er door.
Zet het weer op en roer op medium hitte.
Na 7-8 minuten komt het los van de bodem.
Roer er kardemom door en neem van het gas.
Laat het deeg iets afkoelen, tot warm
en rol er dan balletjes van, de grootte van een walnoot
Maak een kuiltje met je pink en leg er een nootje in.
Na 5 uur wachten, lekker snoepen!