Boodschappenlijst
4 grote biologische eieren
300 gram fijne suiker
120 ml plantaardige olie
250 gram patent bloem
4 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
120 ml vers sinaasappelsap
rasp van 1 - 2 sinaasappels
1 theelepel vanille extract
poedersuiker, om te bestrooien
De Marokkaanse Meskouta cake is heel licht, luchtig en erg lekker. Deze cake wordt gemaakt met sinaasappel of citroen maar ook met allebei. Zowel het sap als de rasp van het citrusfruit wordt in de cake verwerkt en dat maakt deze cake fris en geurig. Wij maakten het halve recept dus helaas is de cake niet in de mooie, originele vorm gebakken. Hij smaakt gelukkig wel net zo lekker!
Zo maak je een Meskouta cake
Verwarm de oven voor op 180°C
Doe eieren en suiker in een grote kom.
Klop tot het mengsel dik en luchtig is.
Klop dan de plantaardige olie er door.
Doe meel, zout en bakpoeder in een kom.
Roer het goed door elkaar.
Voeg het meel bij het eiermengsel.
Mix het tot een glad beslag.
Rasp de schil van de sinaasappel.
Pers de sinaasappel.
Doe het sap bij het beslag.
Klop het er goed door.
Voeg de rasp en vanille aan het beslag toe.
Vet de vorm in, bestrooi dun met meel.
Vul de vorm met het beslag.
Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar.
Test door een prikker in de cake te steken of hij gaar is
Laat de cake 7-10 minuten afkoelen in de bakvorm.
Tik de cake uit de vorm en laat verder afkoelen, op een rooster.
Bestrooi de Meskouta cake licht met poedersuiker en serveer hem meteen