SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Met een fijn boek

gaan we naar buiten
Info, Antroposofische knutsels, Zomer en Vakantie- & weekenduitjes
Wild flowers sidepic
Wild flowers sidepicll
Duck family sidepicll

Het is heerlijk weer en (bijna) alles is weer open maar wij zijn vandaag liever buiten in de buurt. Samen met de mini-monsters gaan we op verkenning. Met flesjes water voor onderweg en een fijn boek in de hand we op pad. Gaan we 25 bloemen vinden vandaag, zouden we het halen?

Wild flowers 01
Wild flowers 02
Wild flowers 03
Wild flowers 04

Eerst komen we allerlei graspluimen(?) tegen, ook mooi, maar die staan niet in ons boek! Gelukkig zien we even verderop al bloemen en ja hoor, het zijn mooie rode Klaprozen dus nummer 1 is gevonden! Gelijk daarna nog meer pluimen en dan gele bloemen. Het is Koolzaad, dat gaat goed, nummer 2 hebben we ook. Achter de Wilde Margriet, nummer 3, zien we heel kleine paarse bloemetjes. Die bloempjes heten Smalle Wikke en dat is nummer 4.

Wild flowers 05
Wild flowers 06
Wild flowers 07

We lopen lekker in het zonnetje en zoeken niet op volgorde, maar elke bloem zoeken we op in het boek en dan houden we de stand bij. De eerstvolgende mooie lila bloemen staan ook in ons boek. Het is Vogelwikke (Vicia Cracca) en het telt mee als nummer 5! Dan zien we Fluitekruid en de Distels dus 6 en 7 zijn ook gespot! We zijn al heel goed begonnen!

Wild flowers 08
Wild flowers 09
Wild flowers 10
Wild flowers 11

Langs de slootkant hebben we geluk, behalve mooie wilgen en veel soorten gras groeien er ook veel bloemen. We zien veel Wilde Margieten, die tellen helaas niet meer mee. Maar de Madeliefjes, Rode Klaver, Boterbloem en Gewone Dotterbloem ( geel, helemaal rechts vooraan) zijn alle vier raak! Zo is de stand opeens 11 geworden.

Wild flowers 12
Wild flowers 13
Wild flowers 14

Als we verder lopen zien we eerst weer veel grassen en nog meer Koolzaad, dan veel Rode Klaver en Boterbloemen, ook die hebben we al geteld. Maar wat zijn die gele bloemen die er tussen staan, het lijken wel Dovenetels maar ze zijn geel? Het klopt, hij bestaat, de Gele Dovenetel staat in ons boek! 12! Een stukje verder zien we de Gele Lis en dat is 13.

Wild flowers 15
Wild flowers 16
Wild flowers 17
Wild flowers 18

Wilde bramen met witte bloemen is nummer 14! Nog meer Gele Lis, die telt niet meer. Maar de eenzame Paardenbloem telt wel, dat is nummer 15! We plukken de mooie roze Dagkoekoeksbloem, nummer 16, er staan er zoveel, die zetten we thuis in de vaas.

Onze wandeling zit er op voor vandaag, iedereen is moe. We hebben 16 wilde bloemen van de 25 in ons boek gevonden en dat vinden wij een heel goede score. We hebben onderweg zelfs een eenden-moeder met haar kuiken gezien, zo lief! Weer thuis zetten we onze mooie bloemen in een vaas en dan gaan we lekker een ijsje eten, dat hebben we wel verdiend!