Boodschappen
125 gram bloem
75 gram boter (kamertemperatuur)
75 gram fijne suiker
1/3 vrije uitloop bio-ei, losgeklopt (kamertemp.)
½ theelepel vanille essence
½ theelepel bakpoeder
zwart, rood, geel en wit rolfondant
regenboog sprinkels
eetbare zwarte viltstift
Voor een lief klein meisje dat heeel veel van Mickey & Minnie houdt bakken we vandaag Disney-koekjes. Ze gaat verhuizen, een flink eindje weg dus we gaan haar missen! Met de vormpjes is het uitseken van de hoofden geen probleem maar de gezichten, daar moet je zelf mee aan de slag. Voor de oven en de knopen op Mickey's broek gebruiken we een rietje. Details teken je met de eetbare viltstift., even je best doen maar dan heb je ook wat! ;))
Zo maak je Mickey- en Minniekoekjes
Leg bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor tot 170°C
Rol de koekjes uit to 1cm dikte.
Steek de figuren uit.
Leg ze op de bakplaat.
Bak ze 10 -12 minuten.
Laat de koekjes even rusten op de bakplaat.
We laten Mickey en Minnie nog even liggen.
We beginnen met de broekjes, die zijn snel klaar!
Steek de knoopjes uit met een dik rietje.
Steek de broekjes uit rood fondant.
Plak alles op met een druppel water.
Snij de witte gezichten met de onderkant van de uitsteker, verder uit de losse hand.
Snij strikken, tongen en monden met de hand en gebruik een rietje voor ogen en neuzen.
Teken Mickey's neus en Minnie's wimpers met de eetbare viltstift, druk sprinkels op de strikken.