Icon en

Mineralenbeurs Rijswijk

is ons mei vakantie-uitje
Vakantie- & weekenduitjes, Informatief en leerzaam en Antroposofie
Mineralenbeurs rijswijk sidepic

Internationale Mineralenbeurs Rijswijk
De Broodfabriek
Volmerlaan 12

2288 GD Rijswijk

Tickets

Kijk op de website om te zien waar en wanneer ze bij jou in de buurt zijn

Mineralenbeurs rijswijk homepage

Onze jonge monstertjes hebben veel belangstelling voor mineralen en fossielen. ze vinden het verzamelen ervan ook leuk. Nu en dan bezoeken we de Internationale Mineralen Beurs. Spaarpotten worden er voor omgekeerd, de monstertjes vinden het prachtig!

Kaartjes zijn niet zo duur en we vinden het ook heel leuk om er met ze rond te kijken. Door heel Nederland wordt er regelmatig een Internationale Mineralen Beurzen georganiseerd, dus we gaan er weer eens kijken.

Mineralenbeurs rijswijk 01
Mineralenbeurs rijswijk 02
Mineralenbeurs rijswijk 03

Zodra je binnen bent zie je overal om je heen uitstallingen met de mooiste mineralen, geslepen en ongeslepen, half edelstenen en zoutstenen. De mineralen worden vaak in Zuid Amerikaanse landen gevonden, zoals in Brazilië. om er maar 1 te noemen. In Afrikaanse landen worden ook veel waardevolle mineralen gemijnd en uit Australië komen ook veel mooie stenen

Mineralenbeurs rijswijk 04
Mineralenbeurs rijswijk 05
Mineralenbeurs rijswijk 06
Mineralenbeurs rijswijk 07

Omdat we voor opening al voor de ingang stonden is het nog niet zo druk, zodat onze kleinsten alles wat glanst en glittert ook goed kunnen bekijken. Vanaf het middaguur zie je grote hal langzaam aan vollopen. Er is veel belangstelling voor mineralen, van jong en ouder!

Mineralenbeurs rijswijk 08
Mineralenbeurs rijswijk 09
Mineralenbeurs rijswijk 10

Je ziet de meest bijzondere mineralen, van piepkleine tot echt heel grote, met en zonder verlichting. Dat wordt moeilijk kiezen! Maar 1 ding staat al vast, dat is unaniem gekozen, we nemen een zoutsteen lamp mee naar huis!

Mineralenbeurs rijswijk 11
Mineralenbeurs rijswijk 12

Voor onze kids is de allergrootste attractie het splijten van een Geode. Ze mogen een mooie ronde steen uitkiezen en hem dan zelf splijten. Wat er in zit is een prachtige verrassing!

Na dit avontuur lopen we naar de parkeerplaats, tijd om naar huis te gaan! Al onze schatten zijn veilig opgeborgen in onze tassen en er ontstaat een levendige discussie over wat de beste plekken zijn voor onze nieuwste aankopen.

De rit naar huis zal niet saai zijn!