Boodschappenlijstje voor 6 taartjes
1 rol bladerdeeg
3 kleine of 2 grote appels
6 theelepels boter
Het suikermengsel
60 gram rietsuiker
1½ eetlepel tarwemeel
¾ theelepel kaneel
snufje zout
optioneel slagroom
Oktober is de appelmaand daarom we maken mini-appeltaartjes, met slagroom erbij! Met kant en klaar bladerdeeg zijn ze zo gemaakt en de minimonstertjes vinden ze ook erg lekker. Dat wordt een gezellige thee vandaag!
Zo maak je de mini-appeltaartjes
Steek cirkels uit het bladerdeeg.
Vet een muffin-bakblik in.
Zet de cirkels in de kuiltjes.
Prik gaatjes in de bodem.
Zet het blik 15 minuten in de vriezer.
Verwijder de klokhuizen.
Schil de appels en halveer ze.
Snij de helften in schijfjes.
Zet de appel in de deegbakjes.
Roer het suikermengsel.
Strooi het dik over de taartjes.
Verwarm de oven voor tot 200°C en leg op elk taartje een theelepel boter
Bak de taartjes in ± 20 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen in de vorm.
Dan op een rooster.
Wij serveren de taartjes met en zonder slagroom, net zoals jij het lekker vindt ;)