Mini Vanille Boterkoekjes
70 gram zachte boter
40 gram poedersuiker
½ theelepel vanille extract
80 gram patent meel
2 eetlepels melk (30 ml)
Mini Chocolade Boterkoekjes
als vanille koekjes + 10 gram cacaoa
Topping
20 gram chocolade, bruin
20 gram chocolade, wit
We geven alvast het recept voor lieve kleine koekjes voor Eid door, met vanille en chocolade smaak. Onze koekjes zien er niet zo mooi uit als die in het originele recept. Geeft niet, wij zijn geen bakkers maar vrolijke hobbyisten en we doen ons best. Het viel een beetje tegen dat de koekjes (vooral de vanille die het langst gekoeld zijn!) wat uitliepen. Maar de monstertjes vinden ze schattig en erg lekker. :))
Zo maak je mini-boterkoekjes
Doe boter en suiker in een kom.
Vouw het in elkaar.
Meng de vanille er door.
Zeef het meel er geleidelijk bij.
Vouw tot slot de melk in het deeg.
Het deeg moet nu van spuitbare dikte zijn.
Voeg anders nog een beetje melk toe.
Het deeg is klaar, leg bakpapier op de bakplaat en zet een spuitzak in elkaar
Gebruik een kartel spuitmondje.
Schep het deeg in de spuitzak.
Spuit koekjes op het bakpapier.
Druk de top met een natte vingertop plat.
Dek de koekjes af en zet de bakplaat minimaal 1 uur in de ijskast
Maak chocoladekoekjes op dezelfde manier.
Spuit de koekjes op de plaat met vanillekoekjes.
Let deze koekjes ook een uur koelen.
Verwarm de oven voor op 175°C
Bak de koekjes in 12-15 minuten.
Laat 10 minuten koelen op de plaat.
Hak de chocolade fijn.
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat de chocolade iets afkoelen
Schep het in een klein spuitzakje.
Spuit rondjes chocolade op de koekjes.
Laat de chocolade harden.
Spuit witte chocolade op de bruine koekjes,
Laat alle chocolade hard worden voor je de koekjes serveert.
Eid Mubarak! - Fijn Suikerfeest!