De boodschappen
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram pure chocola
250 gram boter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram cacao
3 vrije uitloop eieren
poedersuiker voor decoratie
We maken kleine brownies bij de thee. De kids houden ook van de chocoladesmaak. Maar zo'n grote brownie is veel te machtig voor een klein maagje, dus we snijden er kleine blokjes van, speciaal voor de mini-monstertjes.
Zo maak je mini-brownies
Smelt de chocola met de boter samen, au bain marie.
Verwarm de oven voor op 180°C
Roer het meel met de suiker en de gezeefde cacao in een mengkom door elkaar.
Voeg de gesmolten boter/chocola aan de meelmix toe en roer het goed door elkaar. Roer dan 1 voor 1 de eieren erdoor.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het brownie beslag erin. Bak de brownies 30-35 minuten, ze moeten van binnen nog smeuig zijn.
Laat de brownies eerst afkoelen en snij ze dan in kleine vierkantjes.
Speciaal voor de mini-monstertjes zeef je er poedersuiker over.