Boodschappenlijstje voor 24 mini-cupcakes
125 gram boter
125 gram suiker
1 vrije uitloop bio-ei (klein)
1 theelepel vanille extract
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
250 ml verse slagroom
2 eetlepels fijne suiker
rolfondant, in allerlei kleuren
Bak de cupcakejes met ons recept.
Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.
Schep de slagroom in een spuitzak.
Zet het in de ijskast tot je de cakejes gaat opspuiten.
Zo maak je serpentines van rolfondant
Stooi poedersuiker over je werkoppervlak
Pak alle kleuren fondant die je hebt.
Kneed het even zacht.
Rol het fondant dun uit onder bakpapier.
Zoek een eetstokje of neem een (schoongemaakt) potlood
Rol dunne strookjes om je stokje.
Rol alle kleuren die je hebt.
Laat serpentines hard worden.
- Fondant wordt niet zo snel hard, wij maken het vaak een dag van te voren
- Is jouw fondant niet hard genoeg? Leg de serpentines dan plat op de cakejes
Steek de serpentines in de slagroom.
Strooi tot slot suiker confetti over de serveer schaal.
Nu kan het feest beginnen, veel plezier!