Boodschappenlijstje
180 gram Tony's Chocolonely puur
200 gram boter
250 gram poedersuiker
3 vrije uitloop eieren
110 gram bloem
25 gram chocolade knoopjes
boter en bloem, voor de bakvorm
Vandaag bakken we mini-chocoladebrownies waarmee we morgen een heerlijk trifle met aardbeien maken. Waarschijnlijk zijn het de laatste echt lekkere aardbeien van het seizoen. We maken zoveel dat we de helft voor de trifle kunnen gebruiken en de andere helft worden brownies bij de thee. Lekker!
Zo maak je chocolade brownies
Breek de chocola in stukken en smelt het au bain marie.
Doe boter en suiker in de mixerkom en mix langzaam.
Zet de mixer hoger als de suiker in de boter verdwijt.
Klop 1 voor 1 de eieren door het beslag.
Verwarm de oven voor tot 190°C
Klop het meel in 3 delen door het beslag.
De chocolade is inmiddels gesmolten.
Voeg het aan het beslag toe.
Vouw er voorzichtig de gesmolten chocola in.
Schep de chocolade knoopjes door het beslag.
Bestrooi het bakblik met meel, tik het teveel af.
Spreid het beslag uit in het bakblik.
Bak de brownies in het midden van de oven +/- 12 minuten.
Laat de brownies helemaal afkoelen in het bakblik.
Strooi poedersuiker (kids) of cacao op de brownies.
Snij de helft van de brownie in 6 stukken, die eten we bij de thee. Snij de andere helft in blokjes en bewaar ze in een koekblik tot morgen, dan maken we er een heerlijk zomerse trifle mee.