Boodschappenlijstje
175 gram boter, in stukjes
150 gram pure chocolade
250 gram lichtbruine basterdsuiker
85 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram cacao
3 grote bio-eieren, losgeklopt
100 gram melkchocolade, in stukjes (75/25gram)
mini-chocolade-eieren, om te versieren
Pasen komt er aan en we zoeken naar de lekkerste recepten, samen met de mini-monstertjes. Brownies zijn een favoriet van groot en klein, we kiezen mini's met extra veel chocolade en mini-paaseitjes er op. Succes verzekerd!
Zo maak je extra-chocolade-brownies op mini formaat
Begin met de voorbereiding
Zet de papieren vormpjes in een bakblik.
Hak de beide chocolades in stukjes.
Zeef bloem, cacao en zout bij elkaar.
Doe boter, suiker, pure chocola in een pan.
Zet de pan op laag vuur en blijf roeren tot de boter en suiker zijn gesmolten
Laat de chocolade wat afkoelen.
Klop tot slot het ei los.
Alles staat nu klaar om beslag te maken.
Verwarm de oven voor op 180°C / 160°C hete lucht
Roer de chocolade door het meelmengsel.
Roer de geklopte eieren er ook door.
Roer het beslag door elkaar.
Vouw er 75 gram van de melkchocola in.
Zet de overgebleven 25 gram melkchocolade-stukjes opzij
Vul de vormpjes met beslag.
Bak de brownies in 12-15 minuten.
Laat ze 10 minuten afkoelen in het bakblik.
Smelt de 25g melkchocola au bain marie.
Zet de brownies op een rooster.
Roer de gesmolten chocola.
Schep wat op de brownies.
Druk mini-eitjes in de chocola en laat de chocolade drogen
Vrolijk Pasen!