Boodschappenlijst
100 gram gruyère, geraspt
100 ml crème fraîche
½ theelepel Dijon mosterd
zeezout en versgemalen zwarte peper
4 witte boterhammen zonder korst
50 gram achterham, gesneden
klein stukje zachte boter
Op deze eerste dag van het nieuwe jaar maken we heerlijke Franse mini croques monsieur, een gezellig hapje dat iedereen lekker vindt. Ook handig, je kunt deze snack een dag van te voren maken. Bewaar de tosti's ;) dan in de groentenla van de ijskast en bak ze een dag later af.
Zo maak je een Croque Monsieur (of twee)
Snij de korsten van het brood (oeps! Dat zijn wij vergeten!)
Rasp 100 gram gruyère in een kleine kom.
Doe de creme fraiche bij 50g gruyère.
Breng op smaak met peper, zout, mosterd.
Roer alles goed door elkaar.
Strijk de helft van het kaasmengsel op 2 boterhammen.
Dek het kaasmengsel af met een plak ham.
Leg een tweede boterham op het plakje ham.
Op het nippertje zien we dat we de korsten nog van het brood moeten snijden!
Verwarm de oven voor op 190°C - 170°C hetelucht en leg bakpapier op de bakplaat
Besmeer het brood met boter, plaats de boterkant op de bakplaat.
Strijk de rest van het kaasmengsel op de andere kant.
Bedek het kaasmengsel met de rest van de geraspte gruyère.
Bak de Croques Monsieur in 20 minuten goudbruin.
Leg de croques monsieur op de broodplank, snij ze in 3 stroken.
Snij de stroken ook in drieën en serveer de hapjes meteen.
Gelukkig nieuwjaar!