SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mini frambozen éclairs

een high tea gebakje
Brits, Met chocolade, Zomer, Gebak, High Tea en Met slagroom
Mini raspberry eclairs sidepic

Voor het soezendeeg
50 gram koude boterblokjes
65 gram patent bloem
2
½ vrije uitloop bio-eieren, geklopt (S)
Voor de vulling
500 ml slagroom
2 eetlepels frambozensiroop

Voor het glazuur
400 gram poedersuiker

½ theelepel citroensap
2 eetlepels frambozensiroop
Voor decoratie
50 gram witte chocolade, gesmolten

Mini raspberry eclairs sidepicll

Mini frambozen éclairs zijn heerlijke, van oorsprong Franse gebakjes maar...de Britten hebben ze geadopteerd. Zo lekker en zo schattig passen ze perfect bij de beroemde Britse High Tea. Iets waar wij Dutchies ook altijd voor in zijn. Vooral met het mooie, warme weer! Dan nemen we onze thee gezellig mee naar buiten en in het zonnetje wordt alleen thee al gelijk een feestje, laat staan thee met éclairs!

Zo maak je mini-frambozen éclairs

Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht

Mini raspberry eclairs 01
Mini raspberry eclairs 02
Mini raspberry eclairs 03
Mini raspberry eclairs 04

Doe 150ml water met de boterblokjes in een steelpan.

Breng het water langzaam aan de kook en laat de boter smelten.

Doe het meel er bij en neem de pan van het vuur.

Roer fanatiek tot het een stevig, glad deegje wordt.

Mini raspberry eclairs 05
Mini raspberry eclairs 06
Mini raspberry eclairs 07

Zet de pan weer op het vuur, blijf roeren tot het deeg loskomt van de wand.

Neem het mengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.

Klop de eieren los en klop ze er 1 voor 1 door, 2 grote eieren of 2.5 kleine.

Terwijl je even stevig blijft roeren en voeg je ei toe tot het deeg een spuitbare consistentie heeft

Mini raspberry eclairs 08
Mini raspberry eclairs 09
Mini raspberry eclairs 10
Mini raspberry eclairs 11

Leg bakpapier op de bakplaat en spuit het nat met water.

Vul een spuitzak met het soezendeeg.

Spuit 7cm strepen deeg op de bakplaat.

Bak de éclairs 10 minuten en draai de oven dan naar 190°C.

Bak de éclairs nog 20 minuten langer, tot ze licht goudbruin en gerezen zijn, het vochtige bakpapier helpt de éclairs met rijzen

Mini raspberry eclairs 12
Mini raspberry eclairs 13
Mini raspberry eclairs 14

Laat de éclairs afkoelen in de uitgezette oven.

Klop de slagroom tot je zachte pieken ziet.

Mix er kort de frambozensiroop door.

Knip of snij de éclairs in lengeterichting open

Mini raspberry eclairs 15
Mini raspberry eclairs 16
Mini raspberry eclairs 17
Mini raspberry eclairs 18

Spuit ze vol met slagroom.

Zet ze in de ijskast zodat de room opstijft.

Roer het glazuur.

Smelt de chocolade au bain marie.

Laat de chocolade even wat afkoelen

Mini raspberry eclairs 19
Mini raspberry eclairs 20
Mini raspberry eclairs 21

Bestrijk de éclairs met het glazuur.

Laat het glazuur drogen.

Spuit witte chocolade op de éclairs.

Mini raspberry eclairs 22
Mini raspberry eclairs homepage

Serveer de mini frambozen eclairs bij de thee.

Bewaar de éclairs in de ijskast, maar niet te lang! :))

Tips!

  • Wij gebruiken zelfgemaakte frambozensiroop om de slagroom en het glazuur te kleuren ipv voedingskleurstof
  • Wil je het glazuur lichter roze maken? Voeg dan 1 eetlepel melk en 1 eetlepel siroop toe, ipv 2 siroop