Voor het soezendeeg
50 gram koude boterblokjes
65 gram patent bloem
2½ vrije uitloop bio-eieren, geklopt (S)
Voor de vulling
500 ml slagroom
2 eetlepels frambozensiroop
Voor het glazuur
400 gram poedersuiker
½ theelepel citroensap
2 eetlepels frambozensiroop
Voor decoratie
50 gram witte chocolade, gesmolten
Mini frambozen éclairs zijn heerlijke, van oorsprong Franse gebakjes maar...de Britten hebben ze geadopteerd. Zo lekker en zo schattig passen ze perfect bij de beroemde Britse High Tea. Iets waar wij Dutchies ook altijd voor in zijn. Vooral met het mooie, warme weer! Dan nemen we onze thee gezellig mee naar buiten en in het zonnetje wordt alleen thee al gelijk een feestje, laat staan thee met éclairs!
Zo maak je mini-frambozen éclairs
Verwarm de oven voor op 220°C / 200°C Hetelucht
Doe 150ml water met de boterblokjes in een steelpan.
Breng het water langzaam aan de kook en laat de boter smelten.
Doe het meel er bij en neem de pan van het vuur.
Roer fanatiek tot het een stevig, glad deegje wordt.
Zet de pan weer op het vuur, blijf roeren tot het deeg loskomt van de wand.
Neem het mengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.
Klop de eieren los en klop ze er 1 voor 1 door, 2 grote eieren of 2.5 kleine.
Terwijl je even stevig blijft roeren en voeg je ei toe tot het deeg een spuitbare consistentie heeft
Leg bakpapier op de bakplaat en spuit het nat met water.
Vul een spuitzak met het soezendeeg.
Spuit 7cm strepen deeg op de bakplaat.
Bak de éclairs 10 minuten en draai de oven dan naar 190°C.
Bak de éclairs nog 20 minuten langer, tot ze licht goudbruin en gerezen zijn, het vochtige bakpapier helpt de éclairs met rijzen
Laat de éclairs afkoelen in de uitgezette oven.
Klop de slagroom tot je zachte pieken ziet.
Mix er kort de frambozensiroop door.
Knip of snij de éclairs in lengeterichting open
Spuit ze vol met slagroom.
Zet ze in de ijskast zodat de room opstijft.
Roer het glazuur.
Smelt de chocolade au bain marie.
Laat de chocolade even wat afkoelen
Bestrijk de éclairs met het glazuur.
Laat het glazuur drogen.
Spuit witte chocolade op de éclairs.
Serveer de mini frambozen eclairs bij de thee.
Bewaar de éclairs in de ijskast, maar niet te lang! :))
Tips!
- Wij gebruiken zelfgemaakte frambozensiroop om de slagroom en het glazuur te kleuren ipv voedingskleurstof
- Wil je het glazuur lichter roze maken? Voeg dan 1 eetlepel melk en 1 eetlepel siroop toe, ipv 2 siroop