Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop Bio ei, losgeklopt
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
50 gram frambozen + 10 extra
Makkelijk, snel klaar en altijd lekker, deze frambozen mini-gebakjes van bladerdeeg. Perfect voor moederdag dus ;)
Zo maak je 10 frambozen mini-gebakjes
Verwarm de oven voor tot 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Tip! Je kunt praktischer uitsteken door dicht tegen elkaar en om en om te steken, dan haal je er gebakjes meer uit maar voor ons is 10 prima!
Rol het deeg uit en steek er 20 rondjes uit voor 10 gebakjes.
Prik gaatjes met een vork in 10 rondjes, dan rijzen ze minder.
Bestrijk ze met ei en bak de rondjes in 15 min. goudbruin.
Laat het bladerdeeg helemaal afkoelen op een rooster en maak intussen de vulling.
Was de frambozen voorzichtig.
Droog ze op keukenpapier.
Doe de frambozen in de blender.
Blitz ze tot puree.
Wrijf de frambozen puree door de zeef.
Doe de slagroom en de suiker in de mixer.
Klop de slagroom stijf.
Vouw de puree in de slagroom.
Schep het luchtig door elkaar.
De gebakjes zijn afgekoeld.
Schep frambozenroom op 10 rondjes.
Plaats de 10 bolle rondjes er bovenop.
Plak de extra frambozen er op met wat room.
Zet er zondag thee of koffie bij voor je moeder en ga samen gezellig een poosje kletsen!