SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Mini-frambozen gebakjes

een moederdagrecept
Brits, Gebak, Met slagroom, Met vers fruit en Moederdag
Raspberry cream bites sidepic

Boodschappenlijstje
1 rol bladerdeeg
1 vrije uitloop Bio ei, losgeklopt
250 ml slagroom
2 eetlepels fijne suiker
50 gram frambozen + 10 extra
 

Raspberry cream bites home

Makkelijk, snel klaar en altijd lekker, deze frambozen mini-gebakjes van bladerdeeg. Perfect voor moederdag dus ;)

Zo maak je 10 frambozen mini-gebakjes
Verwarm de oven voor tot 200°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Tip! Je kunt praktischer uitsteken door dicht tegen elkaar en om en om te steken, dan haal je er gebakjes meer uit maar voor ons is 10 prima!

Raspberry cream bites 01
Raspberry cream bites 02
Raspberry cream bites 03

Rol het deeg uit en steek er 20 rondjes uit voor 10 gebakjes.

Prik gaatjes met een vork in 10 rondjes, dan rijzen ze minder.

Bestrijk ze met ei en bak de rondjes in 15 min. goudbruin.

Laat het bladerdeeg helemaal afkoelen op een rooster en maak intussen de vulling.

Raspberry cream bites 04
Raspberry cream bites 05
Raspberry cream bites 06
Raspberry cream bites 07

Was de frambozen voorzichtig.

Droog ze op keukenpapier.

Doe de frambozen in de blender.

Blitz ze tot puree.

Raspberry cream bites 08
Raspberry cream bites 09
Raspberry cream bites 10

Wrijf de frambozen puree door de zeef.

Doe de slagroom en de suiker in de mixer.

Klop de slagroom stijf.

Raspberry cream bites 11
Raspberry cream bites 12
Raspberry cream bites 13
Raspberry cream bites 14

Vouw de puree in de slagroom.

Schep het luchtig door elkaar.

De gebakjes zijn afgekoeld.

Schep frambozenroom op 10 rondjes.

Raspberry cream bites 15
Raspberry cream bites 16

Plaats de 10 bolle rondjes er bovenop.

Plak de extra frambozen er op met wat room.

Zet er zondag thee of koffie bij voor je moeder en ga samen gezellig een poosje kletsen!