Boodschappenlijstje
6 volkoren boterhammen
25 gram zachte boter
olijfolie
50 gram baby-spinazieblaadjes
2 vrije uitloop bio-eieren
60 ml melk
75 gram cheddar, geraspt
6 mini roma tomaten, gehalveerd
Een lekker en gezond lunchgerechtje voor Moederdag is snel gemaakt, we maken mini-kaas en spinazie quiches. Even alles mixen, 25 minuten in de oven en klaar! Mama vindt ze erg lekker. en de kleine monstertjes ook. De mini-quiches wel eerst af laten koelen voor de kids!
Zo maak je mini-quiches met kaas en spinazie
Snij de korstjes van de boterhammen.
Rol de boterhammen plat met een deegroller.
Smeer een dun laagje boter op 1 kant.
Druk de boterhammen in het muffinblik.
Druppel zuinig olijfolie over de broodbakjes en zet ze opzij
Maak dan de vulling
Doe de gewassen, uitgelekte spinazie in een grote kom.
Kook een pannetje water en giet het over de spinazie.
Roer de spinazie door het water tot het geslonken is.
Laat de spinazie even uitlekken en verwarm de oven voor op 180°C
Knijp het resterende water er uit.
Hak de spinazie fijn.
Rasp de Cheddar fijn.
Snij de tomaatjes doormidden.
Doe de spinazie, eieren, melk en kaas in een schone kom.
Klop alles stevig door elkaar tot het goed gemengd is.
Giet het mengsel in de broodbakjes.en leg er tomaatjes op.
Schuif het bakblik in de oven en bak de quiches in +/- 25 minuten.
Laat de Kaas en spinazie mini- quiches even afkoelen voor je serveert.
Wij wensen jullie allemaal een fijne moederdag!