De boodschappen
100 gram suiker
50 gram poedersuiker
stukje fondant
3 eetlepels water
voedingskleurstof & smaakje
De prachtige Oudhollandse suikerbeesten die Patisserie Holtkamp in deze tijd van het jaar maakt kun je thuis niet maken. De antieke, houten vormen zijn niet meer te koop. Je kunt ze vinden in musea en patisserieën.
Maar met een leuk siliconenvormpje kun je wel van suiker-miniatuurtjes maken die net als vroeger smaken. Dan kunnen de kids ze toch proeven en ze zijn minder schadelijk voor het kindergebit ;)
Zo maak je mini-suikerbeestjes
Weeg alle suikers af.
Doe in de pan, water er bij.
Verhit de suiker tot exact 115°C.
Neem de pan van het fornuis.
Roer er kleurstof en smaakje door.
Giet de suikerstroop in de siliconenvormen.
Laat de suikerbeestjes hard worden.
Let op! Als je tot net onder de randjes giet hoef je later de harde suiker niet bij te snijden.
Druk de suikerbeestjes uit de vormen.
Fijne Sinterklaas!