De boodschappen voor zes personen
1/4 l potje slagroom light
180 gram pure chocolade (72%)
1 vers kopje espresso
1 pak vanille ijs
1 pak chocolade ijs
chocolade koffieboontjes
Een heerlijk ijsdessert uit de USA dat supergemakkelijk te maken is deze Mokka Choca verrassing. De kids kunnen het zonder hulp af behalve bij het au bain marie chocolade smelten. Heerlijk maar geen goed recept voor Weight Watchers!
Zo maak je Choca Mokka
Breek de chocolade in stukjes.
Smelt de chocola au bain marie.
Meet 50 ml slagroom af.
Neem de chocola van het vuur.
Roer de ongeslagen slagroom door de enigzins afgekoelde chocolade. Laat voor kids de koffie weg!
Roer de espresso door de chocoladeroom.
Zet de chocoladesaus in de ijskast.
Klop het restant van de slagroom stijf.
Neem het ijs uit de vriezer en laat het zacht worden.
Schep 3 halve bollen ijs naar keuze in ieder glas.
Schenk er chocolade/koffiesaus over naar smaak.
Roer ijs en saus samen glad en schep er slagroom op.
Maak de Choca Mocha Surprise af met koffieboontjes en een rietje.
Enjoy!