Boodschappenlijst
200 ml slagroom
50 gram fijne suiker
300 gram pure chocolade (70%), fijn gehakt
50 gram zachte boter
4 eetlepels sterke espresso, afgekoeld
4 eetlepels cacao, gezeefd
2 eetlepels Disaronno, optioneel
Maak een leuk Moederdag-cadeautje voor een mama die van koffie en van chocolade houdt, je kunt ze met of zonder alcohol maken. Het is wel een twee dagen project maar dan heb je ook iets speciaals. Want lekker dat ze zijn, die mokka truffels!
Zo maak je ze
Breng slagroom en suiker net aan de kook.
Doe in een kom boter, koffie, chocolade en likeur.
Giet het hete slagroom-mengsel er over.
Doe dan de fijngehakte chocolade bij het mengsel.
Laat het 2 minuten zo staan, dan kan de chocolade smelten.
Roer dan het chocolademengsel door tot het glanst.
Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet het chocolademengsel afgedekt een nacht in de ijskast, dan kunnen de smaken blenden
Rol balletjes van het chocolade mengsel.
Rol de mokka truffels door de cacao en pak ze mooi in.
Fijne moederdag!