SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Museum Naturalis verbouwt!

lees er alles over
Info, Wetenschap, Vakantie- & weekenduitjes en Biologie
Naturalis sidepicl
Naturalis, Centrum voor Biodiversiteit

Museumadres
Pesthuislaan 7, Leiden


Dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Bestel je tickets voor bezoek online

Naturalis sidepicll
Zoals onze trouwe lezertjes weten houden wij bij snazzie veel van musea en Nederland heeft er (gelukkig voor ons!) heel wat! Vaak beginnen we een blog met: Een van de mooiste - of interessantste, bijzonderste, spannendste, opwindendste - museums is... maar eigenlijk zijn het er zoveel, het ligt er maar aan waar je van houdt.


Het is heel moeilijk kiezen als je heel veel dingen leuk vind maar we proberen nu en dan toch een leuk museum onder de aandacht te brengen. Vandaag kozen we Naturalis, Centrum voor Biodiversiteit


We schreven eerder al over de Kunsthal, Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam; Science Center Delft; Het Rijksmuseum van Oudheden en over de diverse Oorlogs Musea in Nederland. We schreven ook al eerder over de aankomst van de wereldberoemde T Rex Trix in Naturalis maar niet over het museum in zijn geheel.

 

Vandaag maken we dat goed met een aantal interessante youtube-filmpjes, want er is op het moment van alles aan de hand bij Naturalis. We kunnen gelukkig wel melden dat de verbouwing in volle vaart doogaat. Naturalis kon het toch eens worden met architect Fons Verheijen dus de opening van de nieuwbouw zal waarschijnlijk als gepland in 2019 plaatsvinden.


De filmpjes die we hier laten zien gaan over de verbouwing, de nieuwste tentoonstelling in NaturalisGIF, die op dit moment te zien is in een oud deel van het gebouw en over wetenschap.

Als je zelf op youtube kijkt zul je veel meer Naturalis-filmpjes vinden, allemaal leuk & interessant. Op de website van Naturalis kun je hun topstukken online bewonderen, voor in het echt moet je tot 2019 wachten, maar dat zal zeker het wachten waard zijn!
Naturalis 01
Naturalis 02
Naturalis 03
Zoals op de foto's hierboven zag Naturalis er van binnen uit, zo zullen we het niet meer zien. Hoe het er straks  wel uit zal zien weten we nog niet maar wij gaan het in 2019 zeker bekijken. Een bezoek aan dit  vernieuwde Naturalis Centrum voor biodiversiteit wil natuurlijk niemand missen.

 

In de zomervakantie kunnen we in ieder geval alvast naar GIF, een ook niet te missen tentoonstelling met levende dieren. Naturalis onderzoeker en gif-expert Dr. Freek Vonk geeft je een kijkje in de wereld van het gif. Er zijn demonstraties van de verzorgers van de giftige dieren en je kunt een leuke prijs winnen door mee te doen aan het familiespeurspel.


Misschien komen we elkaar wel tegen daar, in Leiden!