SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Nadir en Zenith in de wereld van Escher

door Wouter van Reek
Prentenboek, Kunst, Informatief en leerzaam en Museumboek
Nadir en zenith in de wereld van escher sidepicll

Nadir en Zenith in de wereld van Escher
Auteur/Illustrator: Wouter van Reek
Oorspronkelijke taal: Nederlands
Verschenen: mei 2019
Uitgeverij: Leopold l Escher in het Paleis
EAN: 9789025876920
Prijs: € 15.99 (HC)
Leeftijd: 6 - 88 jaar

Onze keuze van de week viel op een heel bijzonder boek van Wouter van Reek: Nadir en Zenith in de wereld van Escher. Een boek waarin de schitterende, ongelooflijk knappe technische prenten van de wereldberoemde Nederlandse graficus en kunstenaar M. C. Escher te zien zijn. Zijn fascinerende werk is ook voor kinderen heel aantrekkelijk. Je moet heel goed kijken naar wat je ziet op zijn voorstellingen. Je ziet dingen die niet kunnen en toch kunnen ze ;)

Nadir en zenith in de wereld van escher 01
Nadir en zenith in de wereld van escher 02
Nadir en zenith in de wereld van escher 03

Voor het werk en leven van Escher is altijd veel belangstelling geweest. In 2002 werd de permanente tentoonstelling Escher in het Paleis geopend in Den Haag, in het voormalige paleis van Konining Emma. In het prachtig gerestaureerde paleis zijn ruim 150 prenten van Escher te zien, waaronder zijn bekendste werk en een wisselende selectie van grafiek en vlakvullingen. Het paleis is van dinsdag t/m zondag geopend, mocht je na lezen van het boek het werk van Escher in het echt willen zien.

Een Escher museumbezoek in de voorjaarsvakantie is een leuk uitje. In het museum liggen coole kleurplaten klaar voor kleine bezoekers. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen op zondag een workshop linoleumsnede kunnen doen. Zo leren ze veel over de grafische technieken die Escher gebruikte.

3 stralende sterren voor Nadir en Zenith in de wereld van Escher!