SNAZZIE.NL

Icon en
Icon en

Napolitaans ijs

met lekker veel fruit!
Zomer, Italiaans, Dessert, IJs & milkshakes en Met vers fruit
Napolitaans ijs sidepic
De boodschappen
200 gram perziken of nectarines
200 gram aardbeien
450 ml slagroom
200 ml gecondenseerde melk
2 theelepels vanille extract
houten lolliestokjes
Napolitaans ijs sidepicll
IJs uit Napoli, om zelf te maken, zonder ijsmachine? HEUS? Ja, heus! En lekker dat het is :D Gelukkig deelt het ook lekker uit...

 

Zo maak je Napolitaans ijs

Napolitaans ijs 01
Napolitaans ijs 02
Napolitaans ijs 03
Napolitaans ijs 04
Verwijder de schil van de perziken en ontpit ze.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe de perziken in de blender en blitz ze niet te glad.
Het is het lekkerst als het fruit nog textuur heeft.
Napolitaans ijs 05
Napolitaans ijs 06
Napolitaans ijs 07
Dek de perziken af met folie.
Blend de aardbeien ook.
Dek de aardbeien ook af met folie.
Napolitaans ijs 08
Napolitaans ijs 09
Napolitaans ijs 10
Napolitaans ijs 11
Zet beide kommen met fruitpulp voor nu in in de ijskast.
Doe de room, melk en vanille in een mixerkom.
Klop tot je zachte pieken ziet en verdeel het in drieën.
Spatel met de garde de aardbeienpulp door de 1/3 room.
Napolitaans ijs 12
Napolitaans ijs 13
Napolitaans ijs 14
Bekleed een cakevorm met folie.
Schenk de aardbeienroom er in.
Plaats de cakevorm in de vriezer.
Laat het aardbeienijs 2 uur in de vriezer staan en zet de andere twee kommen in de ijskast.
Napolitaans ijs 15
Napolitaans ijs 16
Napolitaans ijs 17
Napolitaans ijs 18
Giet nu het 1/3 vanillemengsel op het aardbeienijs.
Steek minimaal 8 ijsstokjes in de bevroren laag, zo blijven ze staan.
Schenk na 2 uur vriezen het perzikmengsel er op.
Zet het het blik met ijs nu minimaal 4 uur in de vriezer.
Napolitaans ijs 19
Napolitaans ijs home
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Til het ijs aan het folie uit de vorm en snij het in plakken.
Voor onze jongste mini-monstertjes snijden we de zijkanten van de plakken, zij krijgen het in ijslollie vorm.