De boodschappen
200 gram perziken of nectarines
200 gram aardbeien
450 ml slagroom
200 ml gecondenseerde melk
2 theelepels vanille extract
houten lolliestokjes
IJs uit Napoli, om zelf te maken, zonder ijsmachine? HEUS? Ja, heus! En lekker dat het is :D Gelukkig deelt het ook lekker uit...
Zo maak je Napolitaans ijs
Verwijder de schil van de perziken en ontpit ze.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Doe de perziken in de blender en blitz ze niet te glad.
Het is het lekkerst als het fruit nog textuur heeft.
Dek de perziken af met folie.
Blend de aardbeien ook.
Dek de aardbeien ook af met folie.
Zet beide kommen met fruitpulp voor nu in in de ijskast.
Doe de room, melk en vanille in een mixerkom.
Klop tot je zachte pieken ziet en verdeel het in drieën.
Spatel met de garde de aardbeienpulp door de 1/3 room.
Bekleed een cakevorm met folie.
Schenk de aardbeienroom er in.
Plaats de cakevorm in de vriezer.
Laat het aardbeienijs 2 uur in de vriezer staan en zet de andere twee kommen in de ijskast.
Giet nu het 1/3 vanillemengsel op het aardbeienijs.
Steek minimaal 8 ijsstokjes in de bevroren laag, zo blijven ze staan.
Schenk na 2 uur vriezen het perzikmengsel er op.
Zet het het blik met ijs nu minimaal 4 uur in de vriezer.
Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.
Til het ijs aan het folie uit de vorm en snij het in plakken.
Voor onze jongste mini-monstertjes snijden we de zijkanten van de plakken, zij krijgen het in ijslollie vorm.