Boodschappenlijstje
135 gram zelfrijzend bakmeel
snufje zout
1 eetlepel fijne suiker
2 eetlepels gesmolten boter, plus extra
125 ml melk
1 vrije uitloop bio-ei
verse ananas, uitgelekt
Voor Nationale Pannenkoekendag willen we natuurlijk niet zomaar een pannenkoek bakken, duh! ;) Het moet wel iets bijzonders zijn, vinden wij, een gewone pannenkoek kun je op elke gewone dag eten. Maar onderste-boven-pannenkoeken met ananas? Dat is niet zo gewoon, wij willen eigenlijk zeggen, dat is best bijzonder! :))
Zo maak je Ananas-ondersteboven pannenkoeken
Maak eerst het beslag
Zeef het bakmeel in een kom en roer er de suiker en zout door.
Doe de melk in een kan en doe de gesmolten boter erbij.
Breek het ei bij het mengsel in de kan en klop alles door elkaar.
Klop het mengsel met een vork tot het een glad, luchtig mengsel is.
Giet het melkmengsel geleidelijk bij het meelmengsel.
Klop het weer door elkaar tot het een dik, glad en luchtig beslag is, zet het opzij.
Snij de ananas in dunne ringen en laat het uitlekken.
Zo bak je de pannenkoeken
Smelt een klontje boter in de koekenpan.
Schep er 2 kleine juslepels beslag in.
Bak de pannenkoek voor 15 seconden en leg er ananas op.
Draai de pannenkoek om als er kleine gaatjes in komen.
Druk de pannenkoek's rand voorzichtig rondom tegen de pan.
Zodat niet alleen de ananas bruin kleurt maar de pannenkoek ook.
Serveer de ananas-ondersteboven pannenkoeken eventueel met veenbessensiroop
Fijne Nationale Pannenkoekendag!